Rodinný poklad
Konečně jsem zpět a fit tak akorát na to, dám si pořádnou
dávku česneku a něco dobrého k jídlu. Vzpomněla jsem si na starý rodinný
recept, který jsem nejedla ani nepamatuju, takže jsem se musela spoléhat na
zaručené tipy a ještě víc na variace z Internetu. V každém případě to
bylo poživatelné a pořád žiju, takže jsem asi nic nepokazila.
POTŘEBUJEME: 350
g zelených fazolových lusků, 1-2 velké stroužky česneku, 2 lžíce octa, 4 lžíce
oleje, 1 lžičku cukru (není nutný), pepř a sůl podle chuti
POSTUP: Pokud
nemáme fazolky nakrájené, nakrájíme je na menší kousky a krátce podusíme
v mírně osolené vodě. Zatím si připravíme zálivku z oleje, octa,
pepře, cukru a jemně nasekaného česneku.
Ještě teplé pečlivě promícháme a na horké plotně necháme dojít.
SERVÍROVÁNÍ: Teplé
i studené, jako příloha i hlavní chod. Studené je chutnější a chutě jsou
vyváženější.
TIPY: Místo octa
lze použít citron. Octem není potřeba
šetřit, dávkovala bych v poměru 3 lžíce octa a 2 lžíce oleje.
Komentáře
Okomentovat