Kvašená okurková limonáda
Podle originálního receptu se tohle pití hodí spíš na léto, do kterého je
ještě daleko, ale když jsem sehnala salátovou okurku ve slevě (a na salát jsme
pak neměla chuť), nějak jsem ji zužitkovat musela a aspoň v létě budu
vědět, jestli stojí za to recept zopakovat. Původní rozpis jsem si trochu
upravila podle svého, ale neřekla bych, že to má nějaký vliv na kvalitu.
POTŘEBUJEME: 1/2 salátové okurky, 2 lžíce cukru, 2 lžíce citronové
šťávy, 500 ml převařené horké vody
POSTUP: Okurku oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Ve vhodné
nádobě (ideálně skleněné) smícháme s cukrem a citronovou šťávou. Zalijeme
horkou vodou, zavřeme do igelitového sáčku a při pokojové teplotě necháme
kvasit 24 hodin. Druhý den scedíme a můžeme podávat.
SERVÍROVÁNÍ: Studené, se snítkou máty nebo bazalky a plátkem citronu.
Kousky okurek můžeme nechat jako ozdobu ve skleničce, nebo je sníst zvlášť.
Komentáře
Okomentovat