Chlebová hrstková polévka
Co si pamatuju, nikdy jsem nebyla polévková. Nebo naopak: když už mi
nějaká polévka zachutnala, pro změnu jsem nechtěla hlavní jídlo. V poslední
době si takhle vychutnávám hrstkovou a chlebovou polívku, takže asi není divu,
že jsem se rozhodla je spojit do jednoho. A vznikl tenhle recept.
POTŘEBUJEME: 2 krajíce chleba bez kůrky, 1 – 2 stroužky česneku, 1-
2 lžíce octa, špetku soli, špetku pepře, špetku celého kmína (pokud není chleba
kmínový), 1 malou cibulku, zbytek polévkové zeleniny, zbytek zakysané smetany,
1 l vody
POSTUP: Chleba natrháme na kousky a necháme cca 1 hodinu namáčet ve
trošce vody. Zatím si oloupeme česnek a cibuli a nasekáme je nadrobno. Ke chlebu
přilijeme litr vody, okořeníme, vmícháme ocet, zakysanou smetanu, polévkovou
zeleninu a přivedeme k varu. Chleba během vaření rozmělňujeme vařečkou,
ale není nutné, aby se úplně rozpadal.
SERVÍROVÁNÍ: Horké jako hlavní chod, ale skvěle chutná i studená.
Komentáře
Okomentovat