Zázvorový čaj /Ginger tea

Teď už zcela určitě nikoho nepřekvapí, že mi zachutnal zázvor a já se snažím získat co nejvíc způsobů, jak ho využít. Ve velké oblibě je poslední dobou tenhle čaj. A nenechte se zaskočit, dělám ho v přístroji na překapávanou kávu.

Now, no one will be surprised that ginger has grazed me and I'm trying to get as many ways to use it. The tea is very popular lately. And do not be surprised, I'm doing it in a drip coffee machine.


Potřebujeme: 1 kolečko čerstvého zázvoru (silné max 3mm), 1 plátek čerstvého pomeranče včetně kůry, 4 ks hřebíčku, 1 špetku skořice, 1 špetku sušené citronové kůry, 2 sáčky černého čaje, cukr

We need: 1 fresh ginger roll (3mm thick), 1 slice of fresh orange including bark, 4 cloves, 1 pinch of cinnamon, 1 pinch of lemon peel, 2 black tea bags, sugar





Postup: Zázvor oloupeme a nakrájíme na menší kousky spolu s pomerančem. Dáme do filtru na překapávanou kávu a přidáme černý čaj a koření. Necháme překapat v překapávači.

Procedure: Peel the ginger and cut into small pieces along with orange. Put the filter on the drip coffee and add black tea and spices. Let's get stuck in the digger.





Servírování: Horký v hrnkách, do kterých předem dáme 1 lžíci cukru.

Serve: Hot in cups, put 1 tablespoon of sugar in advance.

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky